søndag 10. juli 2011

Lykkerus i hjemmet ;)

Ting gikk over all forventning i helga, og vi er kjempeglade alle sammen :) Har myyye å fortelle så tenker vi begynner med begynnelsen. Vi kjørte til Sjøholt Camping på fredag kveld, siden vi ikke visste helt hvor vi skulle, og utstillingen begynte tidlig på lørdagen. Vi bodde i en fantastisk flott hytte og hadde en koselig kveld bare oss og hundene. Lørdag kjørte vi til Tresfjord stadion og så at det allerede var fullt med folk og hunder der klokken 9 om morgenen.

Casper var stresset allerede fra han så alle hundene fra bilen, og var vanskelig å få kontakt med i starten. Men det var jo derfor vi kom dit lenge før vi skulle i ringen. Alt var jo helt nytt for lille Nova, men han tok alt med knusende ro.

Foreldrene til Cathrine kom litt over 9, og vi var begge kjempeglade for litt støtte og hjelp. Var jo første skikkelige utstillingen vi har vært på, og det var ganske travelt å holde styr på en nyskjerrig og litt usikker valp og en stresset unghund. Vi laget oss en liten base med bur og stoler ved siden av ringen vi skulle i, og etterhvert klarte Casper å legge seg ned i alle fall. Lille Nova tilbragte litt tid på bestemors fang, der var det trygt og godt, og han slappet godt av.


Når vi skulle inn i ringen ble det litt hektisk. Siden Cathrine ikke kunne springe, måtte Yngve stille begge gutta, og de skulle inn rett etter hverandre. Men alt gikk kjempebra takket være en god bestefar med mye utstillingserfaring :) Vi festet nummerene dobbelt slik at det bare var å rive av det ene og springe inn med neste hund. Nova skulle begynne og stillte som eneste samojedvalp. Han sprang kjempefint, mye finere enn han har gjort når vi har trent på det. Han sto så stille man kan forvente av en 4 mnder gammel valp, og sjarmerte dommeren stort. Fikk til og med sjekket tennene, litt motvillig, men heldigvis var dommeren grei og forsto at alt var nytt for den lille. Han fikk BIR og gikk videre til gruppefinalen der han fikk BIG4. Kjempe stolte er vi! Han var ferdig i ringen litt over 10 og gruppefinalene begynte rett over klokken 15, så han var kjempesliten og lei og ville ikke mer. Ikke så rart, så vi er utrolig fornøyd :)


Som sagt, rett etter Nova var ferdig i ringen der han ble BIR, skulle Casper og de andre samojedene inn. Ingen andre møtte opp, så vi var litt skuffa, men da ble det jo litt enklere for Casper, i og med det ikke skulle andre hunder helt innpå han. Så Yngve tok med Casper inn i ringen, og ting skjedde nok litt for raskt til at Casper var helt komfortabel med det. Han begynte springingen litt tullete, men tok seg fint inn halveis i runden. Når de kom frem til dommeren var han litt småtullete igjen, og ville ikke stå skikkelig. Kanskje vi bare hadde med litt for dårlige godbiter, og ikke har vært flinke nok å trene på å være nær store mengder med andre hunder. Men han sto greit og dommeren var veldig imponert over han. Så till tross for en noe tullete oppførsel fikk han Excellent, CK, BIR og sitt aller første Cert! Det hadde vi ikke forventet, så vi var overlykkelige! Han gikk videre til gruppefinalen, men på samme måte som med Nova, var han sliten og lei og viste seg ikke fra sin beste side. Så i en gruppe med 8 flotte hunder fikk han ingen plassering, men det var helt greit for oss. Det var hans første skikkelige utstilling, og den gikk allerede over all forventing :)


Litt utover dagen roet Casper seg faktisk, og det virket som han rett og slett gav opp å ville bort å leke med alle hundene. Han fikk et godt bein å tygge på og han ble liggende og kose seg. Da sovnet lille Nova ved siden av han, og vi pustet godt ut. Nå er det bare øve, øve, øve, så går nok neste utstilling mye bedre for Casper lille. Vårt største ønske er at han skal klare å slappe av der, sånn som Nova kan.

Det har vært en fantastisk helg, og vi er veldig takknemlige for at "besteforeldrene" ville være med oss!

2 kommentarer:

 1. Hipp hurra for deg og Nova Casper!! Dere er kjempecool ass! Jeg hadde sikkert blitt stressa i starten jeg også! Var sikkert kjempe spennende å være med:)

  Gosnute fra meg:)

  SvarSlett
 2. For en nydelig hund!

  Følte bare for å fortelle deg at jeg leser alle kommentarene jeg får, og setter stor pris på alt du skrev til meg. Jeg blir så glad av å høre at mennesker som er i samme situasjon, med psoriasis og alt, finner lykken og en kjæreste som ser forbi sykdommen! Det gir meg liksom håp :) Tusen takk for at du delte, og jeg er glad på dine vegne! Lei for at du har fått sykdommer, men glad for at livet blir bra allikevel. Det er godt å vite at jeg ikke er alene :)

  God sommer!

  Klem

  SvarSlett